Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă miercuri din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Propunerea de excludere a fost făcută de Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric pentru pozițiile adoptate de senatorul Diana Șoșoacă în interiorul AUR, dar și în exteriorul acestuia.

"Din păcate, vă confirm această informație. ”Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului în momentul în care ești demnitar al statului român și este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului”, a precizat la Antena 3 deputatul AUR Dan Tănasă.

Senatoarei i s-a reproșat, printre altele, participarea de săptămâna trecută la o petrecere organizată într-un local unde nu era respectată distanțarea socială. 

”Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari și să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizie luată la capătul unui lung șir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului și reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a explicat Dan Tanasă.

Totodată, Biroul Național de Conducere al AUR a decis și excluderea deputatului Mihai Lasca, deoarece acesta a omis să anunțe conducerea partidului că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și condamnat pentru vătămare corporală.