Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune că social-democrații nu se vor alia cu AUR, dar acest partid are și el "dreptul de a primi șansa să se modernizeze, să vină după un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist".

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură, după ce Guvernul va trimite Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) la Bruxelles.

Întrebat dacă partidul său se va alia cu AUR în acest demers și dacă formațiunea extremistă a devenit frecventabilă pentru PSD, social-democratul a răspuns luni la RFI: "Noi nu facem coaliții politice, nu am făcut nici coaliții electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid însă are și el dreptul de a primi șansa să se modernizeze, să vină după un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, să vină la un indicator de modernitate, care să-l facă frecventabil".

Întrebat dacă-i dă PSD-ul această șansă, Vasile Dîncu a replicat: "Trebuie să-i dăm toată clasa politică. Vrem să avem un partid extremist în Parlament sau vrem să avem un partid cât de cât modern sau care să poată să participe la conceptul democratic? Aici nu este vorba de a ne alia cu partide. Aici este vorba de a pune o problemă, de a arăta care sunt problemele cele mai importante ale PNRR-ului, cea mai importantă fiind după părerea mea accentuarea dezechilibrelor de dezvoltare din România și acesta este un lucru care s-ar putea să-i motiveze și pe reprezentanții PNL-ului sau chiar USR-ului din județele slab dezvoltate și să voteze pentru asta".