Aflat la Bruxelles, ministrul apărării, Vasile Dîncu, susține că nu i-a cerut nimeni demisia după declarația sa privind negocierile de pace cu Rusia.

"O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO - despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul", a declarat Vasile Dîncu la TVR Info.

"Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă - aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă", a justificat ministrul.

El s-a arătat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile."Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns", a subliniat Dîncu.

"Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. (...) E o montură USR-istă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa", a adăugat el. "Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment", a conchis Dîncu.

După ce a fost întrebat dacă crede că îi va cere cineva demisia, convorbirea s-a încheiat brusc.