Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București anunță că în această lună plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap va fi amânată până la o dată ulterioară.

"În atenția beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap. În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare.Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulțumim pentru înțelegere", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Direcției.

Primarul ales Capitalei, Nicușor Dan, susține că Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar făcând exact ceea ce "ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale".

"Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție", a scris Nicușor Dan pe contul lui de Facebook.

El dă asigurări că, imediat ce va prelua oficial funcția de primar general, se va ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul.

"Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală", a mai scris acesta.

Gabriela Firea îl acuză pe Dan de fake news.

"O nouă zi, un nou fake news, marca Nicușor "Plicușor” Ban. Azi minte că "am oprit” plata stimulentelor financiare pentru persoanele cu dizabilități. Adică eu am "oprit” ceva care se achita lunar, datorită unui proiect inițiat și susținut de mine, de aproape 3 ani! Mare ți-e grădină, Doamne! Dar nu mai sunt "pomeni”? Că așa zicea domnul în campanie. Că toate stimulentele sociale sunt pomeni care trebuie anulate! Acum plânge ipocrit după ele?", a scris Firea pe Facebook.

"Spre informare" ea afirmă că stimulentele pentru copiii cu dizabilități, în valoare de 1 000 de lei lunar sunt plătite deja, iar stimulentele pentru adulții cu dizabilități, de 500 lei lunar, se plăteau, de obicei, în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare.

Cluj-Napoca - campion la mobilitate nepoluantă, cu bani Regio

Mai mult pe EurActiv »