Narcis Neaga, şeful Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR), a fost demis, marţi, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Noul şef interimar al CNADNR este Cătălin Homor, în prezent director interimar la Metrorex.

Narcis Neaga este director general al CNADNR din vara anului 2013.

Potrivit Hotnews, în timpul mandatului său marile proiecte de autostrăzi au avut de suferit mari tergiversări şi întârzieri, inclusiv proiectul autostrăzii Piteşti - Sibiu ce a fost întârziat birocratic aproape doi ani, în timp ce s-a negociat concesiunea autostrăzii Comarnic - Braşov, concesiune ce presupunea un cost uriaş şi care în cele din urmă a eşuat.

Întrebat de ce abia acum a fost demis Neaga în condiţiile în care se ştia despre problemele CNADNR, Costescu a precizat: "Am vrut să am propria mea imagine. Există o percepţie la nivelul general al presei despre anumite lucruri dar am vrut să am - eu sunt un tip mai analitic – propriile mele argumente formate după o analiză pe date concrete din companie, de la Corpul de Control".

Referitor la reproşuri, ministrul Transporturilor a precizat că "nu se poate vorbi despre reproşuri pentru că nu este o discuţie casnică”, dar nu este mulţumiţ de activitatea companiei, motiv pentru care este nevoie de o resetare.

Dan Costescu a mai spus că nemulţumurile sale sunt "cele pe care le ştim cu toţii".

"Am constatat în raport carenţe pe activitatea operaţională nu numai pe cea de investiţii. Vorbesc de pregătirea pentru activitatea de iarnă, nu erau stocurile asigurate, nu erau maşinile pregătite în totalitate”, a explicat el.

În ceea ce priveşte acţiunea de marţi a DNA la CNADNR, ministrul a calificat-o drept una normală, pe care lumea o aştepta, dar a afirmat că nu are date. 

Homor e ordonat şi riguros

Întrebat ce-l recomandă pe Homor, ministrul Transporturilor a declarat că acesta este inginer constructor, este foarte ordonat şi riguros şi a pus bazele activităţii de investiţii din fonduri externe la Metrorex.

Dan Costescu a mai spus că la CNADR urmează o perioadă în care se vor întâmpla multe lucruri, în primul rând o procedură de selecţie a noului management, apoi o transparentizare a activităţii companiei.

Totodată, va fi demarată o reformă a CNADNR. Astfel, noua echipă de conducere coordonată de Cătălin Homor va avea ca primă atribuţie identificare soluţiilor pentru blocajele deja existente în companie, pentru a restarta compania.

Costescu şi-a exprimat speranţa că aceste măsuri vor schimba "percepţia negativă pe care societatea civilă o are despre această companie”.