Președintele SUA, Donald Trump, i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis de Ziua Națională a României în care spune că țara noastră este un aliat neprețuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică.

"În numele poporului american, vă felicit pe dumneavoastră și poporul român cu ocazia celei de-a 101 aniversări a Zilei Naționale a României pe 1 Decembrie. Cu această ocazie, aș dori să subliniez că România este un aliat neprețuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică", se arată în mesajul transmis de Donald Trump.

De asemenea, aceasta salută angajamentul ferm al României în ceea ce privește partajarea responsabilităților și securitatea transatlantică și spune că SUA își doresc construirea în continuare pe fundamentul Parteneriatului nostru Strategic în următorii ani.

"Totodată, doresc să-mi exprim aprecierea pentru devotamentul României cu privire la consolidarea valorilor noastre comune ale democrației, statului de drept și economiei de piață libere", mai spune mesajul.