Un complet de divergență de la Curtea de Apel București, format din trei judecători, a decis să înlăture aplicarea consecințelor deosebit de grave în cazul infracțiunii de abuz în serviciu de care e acuzat Piedone în dosarul Colectiv.

Instanța a admis parțial schimbarea încadrării juridice a faptelor și a eliminat aplicarea art. 309 Cod penal (Faptele care au produs consecințe deosebit de grave), în raport cu infracțiunea de abuz în serviciu, pentru care Piedone a primit la instanța de fond o condamnare de 8 ani și 6 luni de închisoare, relatează Agerpres.

Potrivit art. 309 din Codul penal, dacă faptele au produs consecințe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate.

"În baza art. 386 Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică pentru inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone din infracțiunile de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. și art.309 C.pen (autorizația SC Colectiv Club SRL) și abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen (autorizația SC Noran Prompt SRL) în infracțiunile de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. (autorizația SC Colectiv Club SRL) și abuz în serviciu prev de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen (autorizația SC Noran Prompt SRL) - (eliminarea art. 309 C.pen. în raport cu prima infracțiune de abuz în serviciu)", se arată în decizia instanței.


De asemenea, instanța a eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu și în cazul funcționarelor de la Primăria Sectorului 4 inculpate în dosar, precum și pentru cei doi pompieri Antonina Radu și George Matei.

Pe de altă parte, judecătorii au respins restul cererilor și sesizărilor din oficiu cu privire la schimbările de încadrări juridice ale faptelor inculpaților. Astfel, nu a fost schimbată încadrarea juridică din abuz în serviciu în neglijență în serviciu.