Parchetul de pe lângă ÎCCJ a clasat dosarul în care liderul partidului extremist AUR, George Simion, a fost acuzat de conducere fără permis.

Acesta susține că acuzațiile nu erau fondate oricum și cere demiterea șefului Brigăzii de Poliție Rutieră București și intervenția Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne.

Simion o acuză pe comisarul-șef Mădălina Moșoiu că "a girat abuzurile subordonaților săi", iar prin intervenția Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne să se verifice dacă pe scară ierarhică au existat și alte persoane cu funcții de conducere care au determinat comiterea unor încălcări flagrante ale legii și ale Constituției.

Partidul susține într-un comunicat de presă că este pentru a doua oară în ultimii doi ani când liderului AUR i se fabrică de către Poliția Rutieră un astfel de dosar.

"Scopul evident nu este acela de a primi o condamnare, pentru că nu există niciun fel de element obiectiv pentru așa ceva, ci doar de a lansa în spațiul public acuzații oficiale din spatele unor instituții cu autoritate de stat, având în vedere că memoria publică reține greu sau chiar deloc detaliile și rezultatul final al unor asemenea afaceri", spune formațiunea extremistă.

Pe 30 septembrie, liderul AUR, George Simion, a fost ridicat de mascați, la 3 dimineața, din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră cu polițiștii care îi ceruseră să-l însoțească la sediul Brigăzii Rutiere pe motiv că a condus cu permisul suspendat.

George Simion era în Piața Victoriei în care se afla un autocar cu oamenii de partid care veniseră la București pentru mitingul de duminică. Jandarmii au apărut pe motiv că este gălăgie.Simion a avut un schimb tensionat de replici cu aceștia, după care polițiștii au venit la el și i-au cerut să se legitimeze și să prezinte permisul de conducere.După aceea i-au făcut test de alcoolemie și test antidrog, care au ieșit negative. Ulterior a fost informat că trebuie să meargă la Poliție pentru verificări deoarece ar fi condus cu permisul suspendat.

Simion, care a spus că nu i s-a adus la cunoștință acest lucru, după o discuție cu avocata, a susținut că are ordonanță de clasare și nu merge la Poliție, acuzând că este victima unui abuz și se încearcă împiedicarea mitingului din 2 octombrie.

„Este incredibil ce încearcă să facă”, a spus el. Ulterior el s-a urcat în autocar, refuzând să meargă cu polițiștii.

La scurt timp, au apărut mascații care s-au urcat în autocar, moment în care Simion a spus că îi însoțește de bună voie. Ulterior el a anunțat că a fost „eliberat” după doar 10 minute.