Parchetul General a anunțat preluarea dosarului înregistrat în urma acuzațiilor Biroului Electoral Central aduse unor candidați care ar fi prezentat liste de semnături care „prezintă elemente de similitudine evidentă”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat joi că a preluat dosarul înregistrat ca urmare a denunțului formulat de Biroul Electoral Central (BEC), care a informat marți că sesizează organele de urmărire penală cu privire la candidații înscriși la alegerile prezidențiale care au depus semnături de susținere ce „prezintă elemente de similitudine evidentă”.

Este vorba despre Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Cătălin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănașu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Păunescu (candidat independent).

„Având în vedere complexitatea cauzei și amploarea cercetărilor ce urmează a fi efectuate, urmând a fi verificată veridicitatea semnăturilor unui număr foarte mare de persoane ce domiciliază în localități situate în mai multe județe, joi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat în vederea supravegherii urmăririi penale dosarul privind denunțul formulat de Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României cu privire la împrejurarea că, pe listele de susținători ale unor candidați, s-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000, prevăzut de art. 4 alin. 2, art. 27 alin. 2 lit c) din Legea nr. 370/2004”, precizează Parchetul General.

Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.