Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că a rupt demisia în alb a lui Victor Ponta pentru că nu vrea să rămână în aceste "jocuri" și a afirmat că nu se va mai întâlni cu fostul premier să discute problema pentru că "este aglomeraţie în avion".

"În ceea ce priveşte demisia domnului Victor Ponta, demisia în alb, aşa cum am spus, am rupt-o pentru că nu mi se pare ceva serios şi chiar nu mai vreau să rămân în aceste jocuri. Victor Ponta este un om de care este nevoie în partid, nimeni nu îl dă afară din partid, dacă vrea să rămână şi să activeze în partid este foarte bine, dacă nu, este decizia dumnealui. Eu nu mai vreau să particip la aceste jocuri", a afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor a ţinut să precizeze că nu va mai avea vreo întâlnire cu Victor Ponta, în condiţiile în care s-a spus că este "înghesuială în avion".

"Eu văd închisă situaţia. Nici nu mai am de gând să fac vreo întâlnire cu Victor, cum mai propunea să ne vedem în trei, şi cu premierul Sorin Grindeanu. Din moment ce s-a spus că este foarte mare aglomeraţie în avion, eu zic să nu ne mai înghesuim acolo", a conchis Liviu Dragnea.

Fostul premier și șef al PSD, Victor Ponta, a anunțat, miercurea trecută, că trimite la PSD o demisie în alb pentru ca, atunci când va deranja prin ceea ce spune, să poată scăpa de el cei ce se simt deranjați.

"Sunt membru PSD începând cu anul 2002, singurul partid politic în care am activat, ocupând diverse funcții politice și administrative. În măsura în care considerați că pozițiile mele publice afectează și contrazic activitatea Conducerii PSD vă rog să luați act de demisia mea din calitatea de membru de partid. Fac precizarea că și ca independent voi sprijini Guvernul PSD-ALDE (pe care l-am votat) și măsurile sociale și politice (așa cum le-am prezentat în campania electorală)", a scris Victor Ponta în demisie.

La scurt timp după, Liviu Dragnea a afirmat că nu este de acord ca Victor Ponta să plece din partid și a susținut că nu ştie de ce este supărat fostul premier, dar dacă va primi demisia lui în alb, nu o va activa. Liderul PSD a mai spus că Ponta are ce face în partid, că nu-l dă nimeni afară, și că speră să-i treacă supărarea.