PSD a ajuns la concluzia că jandarmii sunt nevinovați, iar protestatarii au fost violenți cu oamenii legii. „Sentința” a fost dată în Biroul Permanent Național al PSD.

 

„Am decis că instituțiile statului au acționat corect și legal la mitingul neautorizat din data de 10 august și de a transmite un mesaj de susținere pentru Jandarmeria Română și pentru celelalte instituții ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii și liniștii publice în data de 10 august în fața unor acțiuni violente din partea unor participanți la acea manifestație neautorizată”, a anunțat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Național al PSD, citat de Agerpres.

Cu alte cuvinte, partidul s-a erijat într-o instanță judecătorească și a dat deja verdictul.

În plus, din declarație reiese că vinovați sunt protestatarii violenți, care au lovit jandarmii. Liviu Dragnea nu a spus nimic despre cele aproape 800 de persoane care au depus plângeri penale împotriva jandarmilor.

Referitor la faptul că mitingul din 10 august a fost unul neautorizat: de fapt, mitingul a fost autorizat de Primăria Capitalei, dar organizatorul, Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, a renunțat la calitatea de organizator cu doar câteva zile înaintea mitingului.

De amintit că procurorii au început săptămâna trecută urmărirea penală împotriva șefilor Jandarmeriei Române și a unui secretar de stat din Ministerul de Interne, pe care îi acuză de mai multe infracțiuni, inclusiv falsuri ce au permis intervenția jandarmilor împotriva celor peste 100.000 de protestatari din Piața Victoriei.