Preşedintele PSD a susţinut că nu a discutat cu oficialul european despre DNA, ci doar despre ministrul Justiţiei.

"Am discutat şi despre anumite informaţi eronate care ajung acolo, de exemplu faptul că s-a spus în Parlamentul European că abuzul în serviciu a fost dezincriminat prin legile justiţiei, ceea ce este o minciună sfruntată. I-am spus că, în opinia mea, este foarte important să construim un dialog efectiv şi o comunicare foarte aplicată şi în timp real, este o dorinţă din ambele părţi, am şi stabilit cum să se întâmple acest lucru - orice preocupări pot avea pe orice articol sau propunere care este află în dezbatere să fim sesizaţi şi dăm explicaţiile şi motivele necesare, în aşa fel încât să le primească direct de la noi, fără să mai existe intermediar şi noi să evităm situaţia în care acolo se spun lucruri neadevărate",  a spus Liviu Dragnea după întâlnirea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Declaraţia sa vine după ce oficialul european a declarat că nu există nicio diferenţă între ce ştia înainte de vizită şi ce a aflat astăzi. Mai mult, el i-a luat apărarea şefei Reprezentanţiei Comisiei Europene la Bucureşti, acuzată de liderii celor două Camere că nu informează corect Bruxellesul.

Dragnea a mai spus că nu a discutat cu Timmermans despre DNA, dar au vorbit despre ministrul Justiţiei: „Am spus că e un om pe care îl apreciez foarte mult, cu o bogată expertiză”.