Guvernul trebuie să înceteze cu „această discuție la nesfârșit” pe tema ordonanțelor de urgență referitoare la Codurile penale, iar Parlamentul trebuie să finalizeze procedura începută în acest sens, a declarat vineri șeful PSD, Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a spus și că ministrul Tudorel Toader „nu mai poate continua așa”, iar modificările legislației penale trebuie făcute în Parlament, transmite Agerpres.

„În ceea ce privește ordonanța, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat: vedeam, așa, un fel de teatru cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care țipau și care urlau și care amenințau. (...) Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulți colegi îmi spun că de fapt toată intenția dumnealui a fost din ianuarie să ridice aceste subiecte în dezbatere și ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală - nu în România imaginară - și a tot anunțat că va da niște ordonanțe de urgență care de fapt nu s-au dat și despre care nu are intenția să le dea vreodată”, a declarat Dragnea la Călărași.

„Deci eu cer guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție la nesfârșit. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru Codurile penale, după verificarea de la Curtea Constituțională. A fost o greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin Ordonanțe de urgență ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înțeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilință”, a mai spus Dragnea, care este și președinte al Camerei Deputaților.

El a spus că, în ceea ce privește Codurile penale și legislația respectivă, „Parlamentul trebuie să-și urmeze cursul pe care îl începuse”.

„Guvernul trebuie să se ocupe serios de programul de guvernare, când are de gând să adopte ceva anunță azi și adoptă într-o săptămână, nu putem lăsa să se discute despre niște teme parazite luni de zile. Aici doamna prim ministru trebuie să ia o decizie, este apanajul dumneaei”, a afirmat liderul PSD.