Liderul PSD îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că incită populația României la violență și că vrea să transmită "un sentiment de nesiguranță".

Dragnea a declarat, duminică seară, într-o emisiune la România TV, că acest tip de acțiune al șefului statului "poate să reprezinte un atac la siguranța națională".

"Eu nu l-am văzut vreodată pe președintele României să facă apel la calm. Președintele a incitat și la proteste în permanență, a fost și în piață de mai multe ori, prin toate declarațiile pe care le face incită la violență, enervează foarte mult, vrea să transmită un sentiment de nesiguranță. Eu am spus că acest tip de acțiune poate să reprezinte un atac la siguranța națională, pentru că, în momentul în care transmiți date inexacte, transmiți mesajul că în România economia nu merge bine, în România salariile nu se plătesc, că obiectivele din programul de guvernare nu se îndeplinesc, că este instabilitate politică, că Guvernul este instabil, există riscul ca anumite investiții care ar trebui să vină în România nu mai vin pentru că îl aud pe șeful statului", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

În pofida declarațiilor de o parte și de alta, liderul PSD susține că nu se află în război cu șeful statului și a reiterat faptul că nu se gândește la suspendare.

Liviu Dragnea a mers mai departe cu teoria statului paralel, întrebându-se dacă Iohannis nu are un protocol cu acesta: ”Afirmația că după ce vor veni de la Curte le va întoarce în Parlament arată ce, de fapt...? Că nu este interesat de constituționalitate, nu este interesat de corelarea între anumite articole, ci este interesat ca aceste legi să intre în vigoare cât mai târziu. Și asta ce spune? Te duci cu gândul că poate are un protocol secret semnat cu statul paralel”.