Președintele PSD a explicat miercuri prezența lui Darius Vâlcov în postura de consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, în pofida faptului că e trimis în judecată în două dosare de corupție.

"Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul și a sprijinit cele două guverne și sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al ... din punct de vedere economic și este cel care, împreună cu mine și cu încă doi colegi, am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică", a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Întrebat despre problemele penale ale acestuia, liderul PSD a replicat: "Domnul Darius Vâlcov are dreptul să trăiască și să se plimbe liber și, atâta timp cât are aceste avantaje, să spunem, dorește să ajute și cu tot dragul".

Viorica Dăncilă l-a numit pe Darius Vâlcov consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, decizia fiind publicată marți în Monitorul Oficial.

Vâlcov este judecat în două dosare pentru dare de mită în formă continuată, respectiv, pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate.