Preşedintele PSD a explicat miercuri prezenţa lui Darius Vâlcov în postura de consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, în pofida faptului că e trimis în judecată în două dosare de corupţie.

"Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al ... din punct de vedere economic şi este cel care, împreună cu mine şi cu încă doi colegi, am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică", a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Întrebat despre problemele penale ale acestuia, liderul PSD a replicat: "Domnul Darius Vâlcov are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber şi, atâta timp cât are aceste avantaje, să spunem, doreşte să ajute şi cu tot dragul".

Viorica Dăncilă l-a numit pe Darius Vâlcov consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial.

Vâlcov este judecat în două dosare pentru dare de mită în formă continuată, respectiv, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.