Liderul PSD susține că ”atacurile” la adresa sa, desfășurate de politicieni precum Ponta, Băsescu și Daniel Constantin, și publicații ca Evz, B1Tv și Hotnews sunt coordonate și că ”unii” afirmă că ar fi coordonate de SRI, iar "alții", de Soros.

UPDATE

”Să comentez minciunile și prostiile «Cârmaciului» din Teleorman?? Mai bine nu .... sunt lucruri mult mai importante de făcut! Dar înțeleg frustrarea și lașitatea cu care sunt atacat non-stop... Văd că încă sunt oameni suficient de orbi sau mințiți care spun să nu îl mai atac pe Dragnea - dragii mei, vă rog citiți că eu doar AM RĂSPUNS la niște murdării și aberații!”, a scris fostul premier Victor Ponta, pe Facebook.

”Mă duc să îmi primesc «plata» de la Băsescu, Soros și SRI! Încep cu SRI că acolo sigur au mai rămas din sticlele de vin «Opus One» pe care le ducea «prietenul» Liviu pentru prietenul lui Florin!” (Coldea), și-a încheiat Ponta mesajul.

+++

Solicitat, duminică seara, la România Tv, să comenteze atacurile din ce în ce mai dese ale lui Victor Ponta la adresa sa, Dragnea a răspuns: ”Nu sunt numai din partea domnului Ponta. Este o anumită coordonare văd – sigur, poate să fie o simplă coincidență, dar demult nu mai credem în coincidențe în România. Păi am văzut: domnul Victor Ponta, domnul Traian Băsescu, din când în când domnul Daniel Constantin, jurnaliști de la EvZ, de la B1, Hotnews, alte site-uri, alte publicații”.

”Există acest pachet de oameni politici și jurnaliști care sunt foarte bine coordonați. Poate este o simplă coincidență și poate domnul Victor Ponta nu are nicio legătură cu dumnealor. Unii spun că are, alții spun că n-are. Există, se pare, o dorință din partea unora ca eu să fiu vulnerabilizat și în partid și nu numai”, a adăugat Dragnea, potrivit Mediafax.

El a arătat că a văzut la ”unele” site-uri o ”abordare securistă”, întrucât au publicat ”așa-zise anchete jurnalistice care, de fapt, nu spun nimic”.

”Unii zic că ar fi o coordonare de la SRI. Îmi vine greu să cred. Alții zic că ar fi o coordonare și o comandă de la Soros, pe care l-am tot atacat și am să-l atac întruna pânâ când țara asta va reuși să scape de toată influența acestui om nefast. (...) Alții spun că urmăresc să influențeze procesul în care mă aflu, să creeze impresia uni om rău și să influențeze decizia judecătorilor. Sper că nu se va întâmpla asta”, a adăugat Dragnea. Întrebat care ar fi miza acestor atacuri "coordonate", liderul PSD a răspuns: ”Să mă slăbească foarte mult”.

Alte declarații:  

  • despre Victor Ponta: "Eu nu înțeleg ce vrea. (...) În partid sunt tot mai mulți oameni nervoși pe această atitudine. (...) Oamenii se întreabă de ce sunt aceste atacuri? Ce urmăresc? (...) Unii au început să iasă. Eu încerc să-i opresc pe cât mai mulți să nu reacționeze public, pentru că avem alte lucruri de făcut", conform Agerpres.
Întrebat dacă unii membri ai PSD i-au cerut excluderea din partid a lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns afirmativ. "Unii, da. Au cerut-o. Au spus-o și public. Eu i-am rupt demisia", a spus Dragnea, adăugând că "cine vrea să rămână în partid, rămâne, cine vrea să plece, pleacă, e simplu".
  •  despre funcția de premier: "Ceea ce s-a întâmplat este istorie. (...) Obiectivul meu nu mai este să fiu prim-ministru. Obiectivul meu este să gestionez, atât cât pot, conducerea Camerei și conducerea Parlamentului împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și să sprijin cu toată puterea mea acțiunea guvernamentală indiferent ce va spune CCR săptămâna viitoare".
  • despre o posibilă remaniere guvernamentală: Întrebat dacă ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, va fi înlocuit, Dragnea a spus: "Nu s-a discutat până acum în Guvern, în partid sau în Coaliție de schimbarea dumnealui, de fapt, despre schimbarea nimănui. Nu e momentul acum. Cred că pe undeva în mai — iunie premierul împreună cu noi ar trebui să facă, să facem o evaluare a activității echipei guvernamentale. (...) Să vedem dacă se impun ceva schimbări în Guvern sau nu (...). Cred că este prematur să discutăm acum. (...) Majoritatea miniștrilor își fac treaba. Rămân aproape toți miniștrii cu o foarte mare problemă, nu comunică ceea ce fac”.
  • despre evaluarea lui Kovesi și Lazăr: Întrebat dacă se va discuta situația ministrului Justiției în următoarea ședință a Coaliției, Dragnea a declarat: "Sigur că vom discuta subiectul acesta, nu neapărat despre domnul ministru, referitor la menținerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut neapărat un lucru foarte grav. Eu am spus că sunt dezamăgit și spun în continuare, pentru că (...) am spus că voi susține decizia ministrului, (...) dacă este bine argumentată. Eu am fost dezamăgit că a fost o argumentație lungă, care te trimitea cu gândul într-o anumită decizie și decizia a fost cu totul alta".
Liderul social-democrat a spus că nu este importantă schimbarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General, ci evaluarea acestor instituții: "E mai puțin important dacă rămân în funcție cei doi procurori, despre care a fost vorba, doamna Kovesi și domnul Lazăr, foarte important este să se facă o evaluare a managementului acestor instituții. (...) Nu s-a făcut o evaluare de vreo zece ani a acestor instituții. Nu cred că este sănătos, nu este în regulă".