Liderul PSD a declarat vineri, ironic, că Darius Vâlcov "trebuie omorât azi, acum", după ce a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare.

Întrebat cum comentează faptul că Darius Vâlcov, angajat la Guvern, a fost condamnat la închisoare, Dragnea a spus "Trebuie omorât azi, acum. Împuşcat", scrie Agerpres.

Fost ministru de Finanțe în guvernul Ponta, actualul consilier de stat în Guvernul Dăncilă, a fost condamnat joi la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Sentința nu e definitivă.

Joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a afirmat că nu este mandatat să ofere vreun comentariu în ceea ce priveşte situaţia consilierului de stat Darius Vâlcov.

În ceea ce privește postul său în aparatul de lucru al prim-ministrului, Dragnea s-a spălat pe mâini și i-a pasat responsabilitatea Vioricăi Dăncilă. 

”Guvernul va decide dacă rămâne sau nu rămâne acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvernului, deci nu o să propun să plece cineva de acolo. Este strict decizia Guvernului şi a prim ministrului", a spus Liviu Dragnea.

El a deplâns soarta celui care a pus pe hârtie programul de guvernare al partidului, susținând că numeroși români au salarii mai mari datorită lui Vâlcov:

”Nu, nu îi dau sfat domnului Vâlcov, e o condamnare în primă instanţă, nu-s jurist, nu-s avocat, îmi este foarte greu să comentez astfel de decizie, în schimb am o părere de rău, adică îmi pare rău, dar, mă rog, până la decizia definitivă mai este. Sunt milioane de români totuşi care au avut în 2017 şi o să aibă în continuare salarii mai mari, pensii mai mari, România a avut o creştere economică record datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă şi îmi pare rău că se întâmplă asta şi nu pot să spun că e nedreaptă decizia instanţei, că nu ştiu dosarul, îmi pare rău pentru el”.