Liderul PSD a afirmat duminică seara că i-a spus preşedintelui Klaus Iohannis, în discuţia pe care au avut-o la Cotroceni, că şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti a transmis "minciuni" comisarilor europeni.

"Am rămas după depunerea jurământului cred că 10-12 minute, (...) i-am arătat preşedintelui minciunile transmise de şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, doamna Angela Cristea, transmise la toţi comisarii europeni, minciunile proaspete vorbesc, spunându-i că mie mi se pare antiromânesc şi un gest împotriva intereselor româneşti care nu poate să rămână netaxat şi nespus", a declarat Liviu Dragnea la România Tv, menţionând că el a cerut să vorbească cu şeful statului şi acesta a acceptat, relatează Agerpres.

"Astăzi minte (şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti - n.r.) despre premierul României, poate ieri sau poimâine minte despre preşedintele României. Despre mine a transmis tot timpul informaţii, asta o ştiu, să fie sănătoasă, îi doresc foarte mult succes şi multă sănătate", a mai spus Dragnea.

El a susţinut că preşedintele ar trebui să informeze Comisia Europeană şi Parlamentul European despe situaţia din România, ci "alţi cetăţeni cu diverse poziţii".

"Nu mi se pare corect ca preşedintele României, indiferent care e, să meargă la Bruxelles şi nu preşedintele să fie cel care informează Comisia Europenă, comisarii europeni, Parlamentul European, dacă este cazul, despre situaţia din România, ci merg alţi cetăţeni cu diverse poziţii care supun ce se întâmplă în România, lucruri nereale. Şi preşedintele, în loc să meargă acolo să discute şi să obţină ceva pentru România, trebuie să dea explicaţii, ceea ce mi se pare incorect", a afirmat Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că Iohannis nu l-a contrazis.

Nu este prima dată când liderul PSD atacă reprezentanţa Comisiei Europene, pe care o acuză că transmite informaţii eronate la Bruxelles.

Săptămâna trecută, el a acuzat Reprezentanţa Comisiei Europene din România de faptul că ar fi transmis informaţii false la Bruxelles referitoare la intenţiile Guvernului Dăncilă privind legile din sistemul judiciar.

Comisia Europeană a replicat, precizând că urmăreşte îndeaproape procesul parlamentar şi modificările la legile Justiţiei, potrivit unei comunicări a reprezentanţei Comisiei din România.

"Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii. Mai mult, ca un context general, Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţia discuţiilor legate de modificările legilor din domeniul justiţiei de-a lungul a mai multor luni. Suntem foarte bine informaţi privind acest proces, mizele aflate în joc precum şi potenţialele riscuri. Suntem frecvent în contact cu Guvernul şi Parlamentul României, precum şi cu sistemul judiciar şi societatea civilă, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare", se arată într-un răspuns, transmis Mediafax, al reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Pe 31 ianuarie, în cadrul conferinţei de presă după întâlnirea cu Klaus Iohannis, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker s-a referit şi la afirmaţiile unor lideri de la Bucureşti privind faptul că nu e informat corect: "Am notat cu interes faptul că s-a spus că am fost prost informat, de asemenea CCR a fost prost informată ca şi mine", referire la retrimiterea în Parlament a două dintre legile justiţiei.

Duminică, la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, nu a părut să fi înţeles ironia lui Juncker, susţinând că şeful Executivului european ar fi recunoscut că a fost prost informat.