După premier și ministrul de finanțe, și șeful PSD cere lămuriri de la Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și șeful PSD, a declarat marți că îi va transmite o scrisoare guvernatorului Mugur Isărescu pe tema inflației, transmite Agerpres.

Întrebat în legătură cu faptul că România a înregistrat cea mai mare inflație din ultimii ani, respectiv 4,3% în ianuarie, Dragnea a răspuns: „E bine să întrebați și Banca Națională”.


„Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator, cu niște puncte de vedere adunate de la mai mulți specialiști și din partea mea, și vreau să primesc niște răspunsuri. Nu vreau să discut acum, pe genunchi, pentru că este un subiect foarte important. Vreau să văd și care a fost implicarea Băncii Naționale, pentru că este o chestiune foarte importantă”.

Luni, și ministrul de finanțe Eugen Teodorovici și premierul Viorica Dăncilă au declarat că intenționează să se întâlnească în curând cu Mugur Isărescu pentru a discuta chestiuni de politică monetară și politică fiscală, inclusiv despre inflație.

Întrebat dacă BNR este vinovată de creșterea inflației, Dragnea a răspuns: „Doamne ferește, nu, dar trebuie niște răspunsuri”.

În ultimul an, atât BNR cât și guvernatorul Isărescu au avertizat cu privire la efectele creșterii masive a salariilor și a evoluției accelerate a consumului.