După premier și ministrul de finanțe, și șeful PSD cere lămuriri de la Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor și șeful PSD, a declarat marţi că îi va transmite o scrisoare guvernatorului Mugur Isărescu pe tema inflaţiei, transmite Agerpres.

Întrebat în legătură cu faptul că România a înregistrat cea mai mare inflaţie din ultimii ani, respectiv 4,3% în ianuarie, Dragnea a răspuns: „E bine să întrebaţi şi Banca Naţională”.


„Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator, cu nişte puncte de vedere adunate de la mai mulţi specialişti şi din partea mea, şi vreau să primesc nişte răspunsuri. Nu vreau să discut acum, pe genunchi, pentru că este un subiect foarte important. Vreau să văd şi care a fost implicarea Băncii Naţionale, pentru că este o chestiune foarte importantă”.

Luni, și ministrul de finanțe Eugen Teodorovici și premierul Viorica Dăncilă au declarat că intenționează să se întâlnească în curând cu Mugur Isărescu pentru a discuta chestiuni de politică monetară și politică fiscală, inclusiv despre inflație.

Întrebat dacă BNR este vinovată de creșterea inflației, Dragnea a răspuns: „Doamne fereşte, nu, dar trebuie nişte răspunsuri”.

În ultimul an, atât BNR cât și guvernatorul Isărescu au avertizat cu privire la efectele creșterii masive a salariilor și a evoluției accelerate a consumului.