Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu e prima dată când țările din vestul Europei se opun admiterii României în Schengen, menționând că țara noastră nu mai are demult absolut nimic de făcut în acest sens.

"Nu este prima dată când țările din vestul Europei se opun intrării noastre în Schengen. Intrarea noastră în Schengen nu aduce avantaje doar pentru România, aduce avantaje pentru toate țările din UE, din punct de vedere tehnic România nu mai are demult absolut nimic de făcut, sunt mulți care îmi spun că fiind alegeri în unele țări trebuie să aibă astfel de poziții, dar eu le consider incorecte", a spus Dragnea, întrebat despre faptul că Olanda și Germania au anunțat că se opun intrării României în spațiul Schengen, scrie Agerpres.

El a adăugat că 2018 ar fi "un an viabil" pentru intrarea în Schengen şi a acuzat atitudinea "total nedreaptă " față de România.

Întrebat dacă a simțit că România este umilită, Dragnea a răspuns: "Da. Din păcate nu este pentru prima dată când România este umilită, din păcate nu este pentru prima dată și îmi pare rău".

Preşedintele CE a declarat săptămâna trecută, în discursul privind Starea Uniunii, că România şi Bulgaria trebuie să adere rapid la Spaţiul Schengen.

Germania şi Olanda au reacţionat imediat, susţinând că cele două ţări nu pot fi primite în Schengen, premierul Mark Rutte evocând corupţia şi modul în care sunt controlate frontierele.