Liviu Dragnea a spus că mai așteaptă puțin pentru a vedea ce face președintele Klaus Iohannis cu miniștrii nominalizați pentru Transporturi și Dezvoltare, după care se va sfătui cu Viorica Dăncilă și cu Tudorel Toader pentru a vedea ce trebuie făcut.

”Decizia noastră este să mai așteptăm puțin... puțin! Să vedem dacă domnul președinte Klaus Werner Iohannis ne spune ceva, dacă ne spune de ce nu a vrut, de ce nu-i vrea”, a declarat duminică seara, după CEx al PSD, liderul social-democrat Liviu Dragnea.

Pe 25 ianuarie, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, pentru a treia oară, președintelui Klaus Iohannis să-i numească pe miniștrii propuși pentru Dezvoltare și Transporturi, Lia Olguța Vasilescu, respectiv, Mircea Drăghici.

El l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis și de faptul că blochează numirea unor ambasadori.

”Poate ne răspunde și de ce blochează numirea unor ambasadori. Eu nu știu cum s-a simțit când l-a primit pe ambasadorul Israelului, noi neavând ambasador acolo de doi ani. Ne-am făcut de râs. De râs. I s-au trimis mai multe propuneri pentru ambasadori. Cel puțin pentru Israel - din câte știu eu - cred că este a doua sau a treia propunere”, a afirmat președintele PSD.

”Nici măcar nu spune...România stă cu locuri goale de ambasadori în state importante: Canada, Belgia, Israel și altele”, a mai afirmat Dragnea. 

Liderul PSD a susținut că mai așteaptă puțin să vadă ce face președintele, după care se va sfătui cu Viorica Dăncilă și cu Tudorel Toader ”care e cea mai bună cale de urmat: ”Și o vom urma”.