Preşedintele PSD a afirmat luni că, în ceea ce priveşte plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă de liderul liberalilor Ludovic Orban, "se poate vorbi de antisemitism instituţional".

"Se conturează sau se poate contura ideea că aici vorbim - pe lângă alte prostii - se poate vorbi de antisemitism instituţional, în momentul în care - citind acea plângere penală - se vorbeşte de acuzaţii de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu şefi de stat şi de guvern din altă ţară. Dincolo de faptul că este o abordare kaghebistă, ceauşistă, securistă, care te duce cu gândul la "agenturili străine", aici este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, este o acţiune care aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât şi cel care şi-a asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate. Sunt acuzaţi nişte cetăţeni israelieni că sunt agenţi de influenţă - am văzut comentarii că ar fi spioni -, fără niciun fel de responsabilitate, fără o minimă bază, fără niciun fel de dovadă sau probă. Înseamnă că pe acest precedent toţi consultanţii străini care au fost în România în ultimii ani şi care vor mai veni, aşa cum merg şi în alte ţări, sunt agenţi de influenţă şi cei care au lucrat cu ei pot fi acuzaţi de înaltă trădare. Orice contact pe care un oficial român, indiferent ce poziţie ocupă, contact pe care îl poate avea un cetăţean străin ce poate ocupa o funcţie importantă într-o instituţie din altă ţară, poate fi acuzat de înaltă trădare", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul BPN al PSD, scrie Agerpres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joia trecută că a depus o plângere penală împotriva lui Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.