Liviu Dragnea a declarat că a rugat-o pe Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor și să le redistribuie pentru sănătate, precizând că, dacă Guvernul nu va decide asta, va fi depus un amendament în Parlament.

”I-am rugat să analizeze sumele serviciilor secrete. Cred că sumele importante de aici pot fi relocate în sănătate de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită cu toți copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranță națională. Program pentru diabet. Și doamna prim-ministru cu domnul ministru au spus că vor analiza, dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament”, a afirmat duminică, la Parlament, Liviu Dragnea, relatează Mediafax.

Întrebat dacă nu este necesar avizul CSAT pentru a face această modificare, președintele PSD a răspuns ironic: ”E nevoie de avizul lui Iohannis și pentru viață? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

Bugetele Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Informații Externe, al Serviciului de Protocol și Pază și al Servicului de Telecomunicații speciale au creșteri, conform proiectului de buget, între 4,8% și 69% față de anul trecut.