Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că noile prevederi ale Codului penal sunt dedicate justițiabililor și că a lăsa „mii de oameni nevinovați care tremură în fața instanței până aud sentința nu poate fi acceptat”.

”Este un cod penal dedicat justițiabililor din România și m-am săturat de petardele aruncate în spațiul public. Decizia luată acum un an și jumătate de Iohannis și de un grup de oameni cu puteri oculte a fost ca eu să fiu anihilat. Că acum e vorba de abuzul în serviciu... Mâine pot să facă 2000 de dosare. Când și-au pus o țintă nu ezită, pentru că destinul joacă pierderea unei puteri inimaginabile pe care au avut-o și încă o mai au, o utere ocultă, nelegitimă. Dar pentru a lăsa ca mii de oameni din România nevinovați să tremure în fața instanței, până aud sentința și să nu știe dacă rămân în libertate așa ceva nu poate fi acceptat”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Întrebat de un jurnalist dacă a schimbat Codul penal deoarece nu a fost achitat în dosarul DGASPC Teleorman, el i-a cerut ziaristului să demonstreze aceste afirmații.

”M-am săturat, și eu vă cer să mergeți la Parchetul General și să spuneți de unde aveți aceste informații. Dacă dvs știți oamenii cu care se poate negocia, atunci înseamnă că se poate negocia. Eu vă cer public să faceți o plângere penală la Parchetul General. Dacă nu știți cum s-o faceți, vă spune domnul Orban”, a continuat liderul PSD.