Liviu Dragnea susține că ar exista un plan ca Guvernul să fie dat jos până la 1 ianuarie, deoarece preluarea președinției Consiliului UE de către România va zădărnici ulterior un astfel de scenariu.

Întrebat duminică seara la Antena 3 dacă ar exista un plan ca guvernul să fie dat joi până la 1 ianuarie, Liviu Dragnea a răspuns: "Da, categoric da (exista un plan ca guvernul să fie dat jos până la 1 ianuarie - n.r.). El este străveziu, nici nu trebuie să ai foarte multe informații, doar răbdare și să pui toate piesele de puzzle pe masă, cu declarații, cu acțiuni, declarații interne, declarații externe. Preluarea președinției Consiliului UE de către România înseamnă, de fapt, preluarea de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și de către miniștrii din Guvern, pentru că - cu toate presiunile lui Iohannis, la Bruxelles - s-a decis că premierul și Guvernul sunt cei care trebuie să gestioneze aceste lucruri, nu președintele. Cu acest guvern intrat în anul 2019, nu mai poate fi dat jos, nu mai poate fi contestat, nu mai poate fi dusă la nesfârșit minciuna".

Liderul PSD a mai susținut că există și mize politice externe ca guvernul actual să nu fie în funcție la preluarea de către România a Președinției Consiliului UE:

"Mai sunt și mize politice externe (...) PSD este cel mai mare partid de stânga din Europa, din păcate. Sunt doar cinci țări, cred, în care premierul este social-democrat (...) Și este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni - asta este și ofensiva generată în Parlamentul European, pentru că se dorește o contrapartidă la scandalul cu Ungaria, care este dintre popularii europeni. (...) Să facă ceva, o țară care e condusă de stânga".

Despre amnistie

Referitor amnistie, președintele social-democrat a declarat nu este un act de clemență, ci un act de dreptate, pentru că este vorba de ”procesele a mii de oameni cu probe false”.

”Aș vrea să vă spun motivația pentru amnistie și grațiere. Intră în contradicție cu ce spunea domnul Toader și cel care spune că ar fi un act de clemență. Eu consider a fi un act de dreptate. Vorbim de procese la mii de oameni pe probe false, protocoale. Cum să acordăm clemență unui om care a fost condamnat nevinovat? Că trebuie dată prin OUG, că trebuie adoptată prin Parlament, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile, sper că o să mai iasă la iveală. Spuneau în scrisoarea aia că de asta reprezint o vulnerabilitate pentru partid, că nu se poate vorbi despre asta. Am mai spus, dacă nu mai exist, Iohannis, #rezist, toți acești oameni odioși vor spune că legile justiției sunt bune?”, a explicat Dragnea.