Liviu Dragnea a spus că PSD nu se va alia cu PRU, un partid extremist care are parteneriate cu formațiuni suspectate că sunt finanțate din est. El l-a contrazis astfel pe colegul Victor Ponta, convins că PRU se va alia cu PSD,dacă intră în Parlament.

”România se află în fața unor mari provocări, unele care se văd, altele care nu se văd. Nu cred că răspunsul la aceste provocări e un partid naționalist sau poate chiar extremist. Noi mulțumim foarte mult pentru grijă. Dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a juta PSD, mulțumim, nu. Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist, PSD rămâne un partid social-democrat modern, proeuropean care susține fără ezitare parteneriatele” strategice și nu numai cu toți aliații noștri, a declarat, joi, președintele Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea.

Declarația sa vine după ce, miercuri seara, Victor Ponta a susținut că PRU ar putea face alianță cu PSD, dacă noua formațiune condusă de un fost social-democrat va obține un scor bun la parlamentarele din 11 decembrie.

Cei doi s-au întâlnit joi dimineață, după ce Ponta dezvăluise, miercuri seara, că nu a mai discutat cu liderul PSD Liviu Dragnea de la alegerile locale din iunie.

Dragnea a precizat că, din câte a înțeles, Partidul România Unită are niște protocoale cu partide care au foarte mari probleme și asupra cărora ”există bănuieli serioase de finanțare din est”. El a dat ca exemplu parteneriatul cu un partid din Polonia, al cărui președinte a fost arestat pentru chestiuni legate de spionaj în favoarea Rusiei.

Liviu Dragnea a mai spus că PSD va cere votul românilor fără a folosi ”doctrina naționalistă”.

Fostul premier a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că a ajutat PRU, susținând că, dacă va intra în Parlament, formațiunea lui Bogdan Diaconu nu va face alianță cu PNL, ci cu PSD.

"Eu nu văd PRU, dacă intră în Parlament, că se va alia cu PNL să facă guvern de tehnocrați. Și atunci, cu cine să facă? Nici nu o să facă PRU 50% să își facă guvern. De aia am susținut mereu ALDE, pentru că am fost convins că nu îi voi vedea niciodată pe Daniel Constantin și pe Tăriceanu bătând palma cu PNL", a precizat Victor Ponta.

Diaconu, către Dragnea: De câte ori ați fost în Rusia din 2010 și în ce scop?

Liderul PRU a scris pe Facebook că a aflat despre acuzațiile pe care Liviu Dragnea i le-a adus Partidului România Unită, privind ”imaginare legături ale acestuia cu Rusia și despre protocolul pe care l-ar avea PRU cu un partid din Polonia”.

Bogdan Diaconu i-a răspuns lui Dragnea, referitor la ”imaginara relație cu Rusia”, că în cei 37 de ani de viață nu a ajuns niciodată la Est mai departe de Chișinău, ”lucru usor de verificat de către structurile necivile prietene ale domnului Dragnea”.

În ceea ce privește colaborarea cu partidul din Polonia, Diaconu spune că, în momentul în care a aflat despre arestarea liderului acelei formațiuni, BPN al PRU a votat, în mai, în unanimitate, anularea acelui protocol.

Totodată, Diaconu l-a întrebat pe Dragnea de câte ori a fost în Rusia din 2010 până în prezent și care a fost scopul vizitelor sale repetate în această țară.