Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că îl susține fără niciun fel de ezitare pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, iar raportul prezentat de acesta (referitor la managementul DNA - n.r.) nu poate fi combătut de cineva de bună credință.

"Ca să nu existe dubii, eu am citit raportul domnului Tudorel Toader, l-am citit cu foarte mare atenție și vreau să spun că îl susțin pe ministrul Toader fără niciun fel de ezitare. Nu știu despre alte criterii, dar acel raport nu poate fi combătut de cineva de bună credință. Că acel raport poate fi interpretat în multe moduri, sunt motive care țin de oportunități politice, aia e cu totul altceva", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, scrie Agerpres.

Dragnea a ținut să facă precizarea referitoare la ministrul Justiției, după "o avalanșă de critici” împotriva lui Tudorel Toader.

"Apăruse iar o știre pe surse că, astăzi la CEx sau la congres va fi revocat ministrul Justiției. Am vrut să fac această declarație publică, să nu existe niciun fel de dubiu în ceea ce privește poziția mea față de domnul Toader, de activitatea dumnealui și, inclusiv, față de demersul pe care l-a făcut (propunerea privind revocarea din funcție a procurorului șef al DNA - n.r.)", a arătat liderul PSD.

Raportul ministrului Tudorel Toader a fost respins de CSM, decizia finală aparținând președintelui Klaus Iohannis. Unii lideri PSD au precizat că, în eventualitatea unei respingeri a revocării de către președinte, se are în vedere o sesizare a CCR.