Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că îl susţine fără niciun fel de ezitare pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, iar raportul prezentat de acesta (referitor la managementul DNA - n.r.) nu poate fi combătut de cineva de bună credinţă.

"Ca să nu existe dubii, eu am citit raportul domnului Tudorel Toader, l-am citit cu foarte mare atenţie şi vreau să spun că îl susţin pe ministrul Toader fără niciun fel de ezitare. Nu ştiu despre alte criterii, dar acel raport nu poate fi combătut de cineva de bună credinţă. Că acel raport poate fi interpretat în multe moduri, sunt motive care ţin de oportunităţi politice, aia e cu totul altceva", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, scrie Agerpres.

Dragnea a ţinut să facă precizarea referitoare la ministrul Justiţiei, după "o avalanşă de critici” împotriva lui Tudorel Toader.

"Apăruse iar o ştire pe surse că, astăzi la CEx sau la congres va fi revocat ministrul Justiţiei. Am vrut să fac această declaraţie publică, să nu existe niciun fel de dubiu în ceea ce priveşte poziţia mea faţă de domnul Toader, de activitatea dumnealui şi, inclusiv, faţă de demersul pe care l-a făcut (propunerea privind revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA - n.r.)", a arătat liderul PSD.

Raportul ministrului Tudorel Toader a fost respins de CSM, decizia finală aparținând președintelui Klaus Iohannis. Unii lideri PSD au precizat că, în eventualitatea unei respingeri a revocării de către președinte, se are în vedere o sesizare a CCR.