Liderul PSD a acuzat PNL și USR că susțin în continuare așa-zisul stat paralel, după ce cele două partide au constestat la CCR legile Justiției.

"Este o grupare de partide care susţine, în continuare, statul paralel, care susţine, în continuare, ca în România să se continue abuzurile, care susţine, în continuare, ca lumea asta a tenebrelor, pe care încet-încet am început să o vedem cu toţii - pentru că începe să iasă la iveală, să continue. Noi discutăm despre un pachet de legi care a fost adoptat prin procedură parlamentară, aşa cum scrie Constituţia şi spune orice democraţie oriunde în lume", a declarat joi, la Focșani, Liviu Dragnea, referindu-se la decizia PNL și USR de a contesta din nou la CCR legile Justiției, scrie Agerpres.

Dragnea susține că, după prima sesizare cu privire la legile Justiţiei, Curtea Constituţională a apreciat că acestea sunt constituţionale, cu excepţia unor anumite articole.

"Acest film, această disperare, până la urmă, se va încheia pentru că nu pot bloca mersul democraţiei, legile vor ajunge până la urmă la preşedintele României - o să vedem ce va face preşedintele României, dacă şi dumnealui vrea să le întoarcă la Parlament sau dacă le promulgă - acele legi vor intra în vigoare şi îşi vor produce efecte, pentru că reprezintă un pas important pentru o reformă dorită a sistemului de Justiţie, aşa cum şi modificarea Codurilor penale, care va începe în Comisia specială, se va finaliza cu nişte texte care să fie în concordanţă cu cele două directive europene care trebuie să fie puse în aplicare şi în România - una din ele fiind legată de principiile privind dreptul la un proces corect şi prezumţia de nevinovăţie, în concordanţă cu deciziile CEDO şi în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale', a spus Dragnea.

"Aceste două acţiuni ale noastre, asumate de noi şi îndeplinite de noi, vor fi duse până la capăt cu toate piedicile, cu toate reacţiile, cu toate încercările de intimidare, pentru că sunt dorite de oameni, de cetăţeni. Uitaţi-vă că aproape în fiecare zi ies la iveală abuzuri şi eu cred că, încet- încet, din ce în ce mai mulţi o să prindă curaj şi o să spună prin ce au trecut şi ce se întâmplă chiar astăzi sau chiar în zilele astea în anumite instituţii. Se pare că n-a contat ce a ieşit la iveală de la Ploieşti, bineînţeles că acei procurori care trebuiau până acum să răspundă penal, pe acei procurori nu-i deranjează nimeni. Dar n-a contat asta pentru că, se pare, că în continuare sunt aceleaşi practici, şi nu mă refer la Ploieşti, ci mă refer la Bucureşti. Deci, îmi pare rău pentru statul paralel, este un proces pe care nu-l mai poate opri nimeni", a mai spus liderul PSD.