Liderul PSD a acuzat PNL și USR că susțin în continuare așa-zisul stat paralel, după ce cele două partide au constestat la CCR legile Justiției.

"Este o grupare de partide care susține, în continuare, statul paralel, care susține, în continuare, ca în România să se continue abuzurile, care susține, în continuare, ca lumea asta a tenebrelor, pe care încet-încet am început să o vedem cu toții - pentru că începe să iasă la iveală, să continue. Noi discutăm despre un pachet de legi care a fost adoptat prin procedură parlamentară, așa cum scrie Constituția și spune orice democrație oriunde în lume", a declarat joi, la Focșani, Liviu Dragnea, referindu-se la decizia PNL și USR de a contesta din nou la CCR legile Justiției, scrie Agerpres.

Dragnea susține că, după prima sesizare cu privire la legile Justiției, Curtea Constituțională a apreciat că acestea sunt constituționale, cu excepția unor anumite articole.

"Acest film, această disperare, până la urmă, se va încheia pentru că nu pot bloca mersul democrației, legile vor ajunge până la urmă la președintele României - o să vedem ce va face președintele României, dacă și dumnealui vrea să le întoarcă la Parlament sau dacă le promulgă - acele legi vor intra în vigoare și își vor produce efecte, pentru că reprezintă un pas important pentru o reformă dorită a sistemului de Justiție, așa cum și modificarea Codurilor penale, care va începe în Comisia specială, se va finaliza cu niște texte care să fie în concordanță cu cele două directive europene care trebuie să fie puse în aplicare și în România - una din ele fiind legată de principiile privind dreptul la un proces corect și prezumția de nevinovăție, în concordanță cu deciziile CEDO și în concordanță cu deciziile Curții Constituționale', a spus Dragnea.

"Aceste două acțiuni ale noastre, asumate de noi și îndeplinite de noi, vor fi duse până la capăt cu toate piedicile, cu toate reacțiile, cu toate încercările de intimidare, pentru că sunt dorite de oameni, de cetățeni. Uitați-vă că aproape în fiecare zi ies la iveală abuzuri și eu cred că, încet- încet, din ce în ce mai mulți o să prindă curaj și o să spună prin ce au trecut și ce se întâmplă chiar astăzi sau chiar în zilele astea în anumite instituții. Se pare că n-a contat ce a ieșit la iveală de la Ploiești, bineînțeles că acei procurori care trebuiau până acum să răspundă penal, pe acei procurori nu-i deranjează nimeni. Dar n-a contat asta pentru că, se pare, că în continuare sunt aceleași practici, și nu mă refer la Ploiești, ci mă refer la București. Deci, îmi pare rău pentru statul paralel, este un proces pe care nu-l mai poate opri nimeni", a mai spus liderul PSD.