Liderul PSD susține că România are nevoie de o creștere economică sustenabilă, care nu poate fi obținută doar cu resurse interne.

Prioritatea ”numărul 1” este economia, iar ”România are nevoie de o creștere economică sustenabilă ca de aer. Fără progrese majore aici toate celelalte planuri de creștere și dezvoltare se poticnesc. (...) România a fost scoasă un timp din circuit, iar viteza ei de recuperare este, din această cauză, puțin mai lentă. Romania nu are (...) posibilitatea unei explozii economice doar cu resursele interne. Indiferent câte planuri vor face guvernele, și le fac, e clar pentru toți că România poate îmbunătăți viața românilor la nivelul pe care îl doresc românii, dar nu-și poate organiza startul înainte operând dar PIB-ul și deficitul bugetar”, a declarat marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, președintele PSD, Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

Liderul social-democrat a spus că România are ”nevoie de energie și de capital extern, de fluxuri internaționale și de soluții creative”.

”Ce poate face diplomația pentru economie știți mai bine decât mine — poate genera contracte comerciale, poate atrage investitori, poate facilita acorduri bilaterale, poate deschide piețe, poate sprijini companii românești, poate găsi giganți financiari interesați de acest colț de lume. Diplomația poate și trebuie să fie avocatul produselor românești pe piața europeană, una dintre cele mai importante piețe și mai competitive de pe planetă", a mai spus președintele PSD.