Președintele PSD a declarat, într-un interviu pentru The Associated Press, că DNA a mers prea departe, apreciind că România va găsi treptat "o abordare corectă, legală și constituțională" pentru a lupta împotriva corupției.

"A fost o perioadă de mulți ani în care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat...Am trecut în cealaltă extremă, în care toți cei care fac parte din clasa politică ar trebui acuzați, urmăriți, investigați și trimiși în judecată", a susținut liderul PSD, în interviul acordat agenției americane de presă, relatează Agerpres.

El a lansat o serie de acuzații la adresa DNA, menționând cazul a doi magistrați importanți care au fost suspendați din funcție pentru suspiciune de luare de mită, iar patru ani mai târziu au fost declarați nevinovați.

Liviu Dragnea a adăugat că, în opinia sa, România va găsi treptat "o abordare corectă, legală și constituțională" pentru a lupta împotriva corupției.

Liderul PSD a afirmat că UE și diplomații au examinat legile și au concluzionat că "nu afectează independența sistemului de justiție".

Insistând că PSD este "eurofil", Dragnea a spus că România și alte țări est-europene membre sunt "îngrijorate și preocupate" de o Europă "cu două viteze", care lasă în urmă națiunile mai sărace, în timp ce națiunile bogate au beneficii.

Referitor la dosarul iranian, președintele social-democrat a declarat că sprijină decizia președintelui Donald Trump de a reimpune sancțiuni Iranului, apreciind ca ”posibil pripite” reacțiile critice din partea puterilor europene.