Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara că mitingul românilor din Diaspora este unul politic şi şi-a exprimat speranţa că va fi unul paşnic.

"Este un miting politic. Orban a spus că merge, USR merge. Cioloş a spus că merge. Nici măcar organizatorul nu şi-l mai asumă", a declarat la România TV Liviu Dragnea, relatează Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că mitingul va fi unul paşnic.

Întrebat de modul de pregătire a forţelor de ordine, Dragnea a afirmat: "Eu cred că sunt pregătite. Din câte ştiu eu, sunt pregătite. Jandarmii, aduceţi-vă aminte, au fost loviţi, au fost bruscaţi, au fost răniţi. Totuşi, chiar şi-au făcut datoria, fără să provoace ei violenţă. O să vedem mâine, până la urmă".

Și alți membri PSD, inclusiv europarlamentari, au încercat să inducă ideea că la miting vor fi violențe. 

”Este un protest politic, este, în ultimă instanţă, dreptul cetăţenilor de a protesta. Ne dorim să fie un protest paşnic, în limite legale, astfel încât să nu avem de-a face cu lucruri neplăcute pe care nu şi le doreşte nimeni (...) Să nu se escaladeze şi să nu se dea curs provocărilor pe care le-am văzut, din păcate, în ultima vreme", a declarat vineri, la Arad, ministrul Apărării, Mihai Fifor.