Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea l-a asigurat pe prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans că nu are un obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupției și i-a spus că este important ca oficialii europeni să aibă informațiile corecte.

"L-am rugat să înțeleagă și să vorbească cu oficialii Comisiei că pentru noi ar fi important ca oficialii europeni să știe și să înțeleagă ce se întâmplă în România, să aibă informațiile corecte. A fost de acord cu asta", a afirmat Dragnea la finalul întâlnirii cu Timmermans.

Președintele Camerei Deputaților a spus că prim-vicepreședintele Comisiei Europene apreciază foarte mult programul lui de Guvernare și că i-a transmis că ar fi foarte bucuros ca acesta să se implementeze.

"I-am dat vestea bună că programul a fost implementat și i-am spus că datele economice sunt mai bune chiar decât cele pe care le estimasem noi", a spus Dragnea.

Dragnea i-a cerut lui Timmermans "să ne sprijine în absorbția fondurilor europene și în accesul României la planul de investiții Juncker pentru că este important pentru noi și avem câteva propuneri pe care Guvernul le-a transmis deja la Comisia Europeană".

"Nu am avut, nu avem și nu vom avea o abordarea sau vreun obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupției"

Liderul PSD spune că Guvernul este încurajat și este sprijinit de către Bruxelles și s-a simțit dator să îi explice prim-vicepreședintelui CE că Executivul nu a avut, nu are și nu va avea o abordarea sau vreun obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupției.

"Nu am avut, nu avem și nu vom avea o abordarea sau vreun obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupției. Și noi vom continua întărirea statului de drept și regula legii în România, nu regula unor persoane, dar în același timp i-am spus că vom continua punerea în aplicare și a legislației a deciziilor Curții Constituționale", i-a transmis Dragnea șefului CE.

Dragnea a discutat cu Timmermans și despre imunitatea parlamentară, pe care liderul social-democrat o vrea eliminată, în cazul în care vom ajunge vreodată la modificarea Constituției, sau măcar mult mai bine clarificată.

"I-am spus un lucru cu care nu putea să fie de acord pentru că se întâmplă în orice țară: parlamentarii votează cum le dictează conștiința", i-a transmis Dragnea lui Timmermans.

În comparație cu Tăriceanu, care a anunțat că în 2018 va fi ridicat MCV-ul, Liviu Dragnea este mai sceptic.

"O să vedem. Eu m-am ferit să fac astfel de anunțuri, dar ce va pot spune este că și Guvernul, și Parlamentul își doresc ca acest mecanism să înceteze. Am făcut paralelă cu aderarea noastră la Schengen. Tot ceea ce se stabilise să facă România, și din punct de vedere tehnic, și din punct de vedere investițional și legislativ s-a făcut, dar de fiecare dată s-a spus că nu e suficient, că mai trebuie ceva, dar nu am aflat clar care sunt acele lucruri care mai trebuie îndeplinite", a spus Dragnea.


"Dacă oficialii europeni cred că situația internațională din ce în ce mai complicată din Europa și din lume, o atitudine bună și corectă față de România nu este benefică, atunci s-ar putea să fie o greșeală", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că aderarea la Schengen rămâne categoric o prioritate pentru România, chiar dacă nu i s-a părut nici lui, nici altor oficiali români corectă corelarea dintre MCV și Schengen, dar prioritățile și mai mari sunt cele din programul lor de Guvernare.

"Să ni se spună dacă mai e ceva de făcut pentru aderarea la Schengen că a devenit un neverending-story", este de părere Dragnea.