Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a susținut că nu crede că "va scăpa" în urma modificării codurilor penale, adăugând că nu vrea să plece din această funcție "ca prostul", ci să lase în urmă "o țară mai bună".

Întrebat dacă, în urma redefinirii celor două infracțiuni de care e acuzat - abuz în serviciu și grup infracțional organizat - scapă de cele două acuzații, Dragnea a spus: "Eu nu cred. Mai aveți alte întrebări?”

"O spun de un an de zile - mi-am asumat aceste lucruri și în campania electorală, și ulterior și știam ce mă așteaptă și știu ce mă așteaptă, numai că nu pot să plec ca prostul din această viață și din această funcție - și o spun pe românește ca la noi, în Teleorman. Adică vreau să duc această luptă până când sper că fiecare român - și dumneavoastră și oricare din această țară - să știe că poate avea încredere în justiție, chiar dacă nu sută la sută. Nu în situația în care suntem”, a declarat Dragnea, conform Agerpres.

Liderul PSD s-a arătat foarte nervos și supărat, inclusiv pe jurnaliștii care i-au pus întrebări.

”Nu vorbiți de faptul că e un președinte la Cotroceni care calcă în picioare Constituția, care trimite un consilier să amenințe un judecător constituțional, care a obținut case prin fals și care refuză să dea sute de mii înapoi la statul român. Nu vorbiți de faptul că s-au obținut denunțuri prin șantaj, prin amenințări, că au fost sume falsificate în dosare și că sunt oameni care stau în pușcării degeaba, nevinovați, oameni care au ieșit din pușcărie și dovedit de CEDO că au stat nevinovați. Aveți o problemă cu această obsesie. Când am spus lucrul acesta, am spus că s-ar putea să nu scap și nu cred că o să scap. Dar vreau, măcar când am terminat această funcție, să știu că am lăsat - împreună cu colegii mei pe care îi felicit că rezistă la toate aceste mizerii și amenințări - că lăsăm o țară mai bună. Asta este obiectivul nostru și din punct de vedere al drepturilor și libertăților fundamentale și din punct de vedere economic și social. Și eu cred că Dumnezeu ne va ajuta", a afirmat președintele PSD, după votul din Camera Deputaților.

Referitor la cooperarea cu partenerii externi, Dragnea susține că nu va fi afectată de actuala formă a Codurilor penale: "M-am consultat cu juriștii. Forma actuală a Codurilor penale nu poate afecta cu absolut nimic buna colaborare dintre România și partenerii externi în ceea ce privește infracționalitatea economico-financiară, în ceea ce privește combaterea terorismului, a traficului de droguri, combaterea traficului cu ființe umane. Nu există niciun fel de temere sau prevedere din aceste Coduri penale care să afecteze această colaborare".