Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Giurgiu, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost asumat de PSD, dar nu știe cât o să mai fie asumat de social-democrați.

"Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă, dar o să vedem", a declarat Liviu Dragnea, întrebat cum vede faptul că ministrul Justiției a spus că sesizarea făcută la CCR de Florin Iordache pe completurile de 3 nu stă în picioare.

În momentul în care jurnaliștii au insistat cu întrebările referitoare la Tudorel Toader, șeful PSD, vizibil nervos, a replicat: E ultima oară când vă răspund. Îl considerați prea important pe acest om. Eu nu îl mai consider așa important.

Liviu Dragnea a făcut declarațiile în localitatea Colibași din județul Giurgiu, locul unde a fost lansat Programul de Tomate.

Anterior, Tudorel Toader a declarat, întrebat în legătură cu declarația lui Liviu Dragnea potrivit căreia PSD a fost păcălit de ministrul Justiției prin neadoptarea unei OUG de modificare a Codurilor penale, că este ”o afirmație cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură”.

El a mai spus că cele două Coduri penale pot fi modificate mai rapid în Parlament, decât printr-o Ordonanță de Urgență.