Liderul PSD susține că este "vânat", menționând că sunt instituții de presă care scot "anchete explozive" fără niciun fel de substanță deoarece el este "o piedică în calea micșorării PSD". Totodată, el a făcut referire, din nou, și la multinaționale.

"Nu e o situație foarte confortabilă. M-a întrebat cineva dacă mă simt vânat. Nu mă simt vânat, chiar sunt. În situația în care o structură de presă, alte instituții de presă au o singură temă, în fiecare zi trebuia să apară ceva (...) scoteau tot felul de ciorbe reîncălzite, așa-zise anchete explozive care, de fapt, nu au niciun fel de substanță, înseamnă bani foarte mulți să se întrețină o asemenea campanie, având un obiectiv foarte clar și anume PSD. Eu sunt o piedică în calea micșorării PSD, care nu este un obiectiv doar de acum. Că sunt forțe externe, că sunt forțe interne, că sunt instituții din România, instituții din altă parte, oameni grei din afara țării, nu știu", a declarat marți seara, la Antena 3, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El a spus că programul de guvernare deranjează.

"Dar, din moment ce acest program de guvernare deranjează și deranjează foarte serios anumite afaceri din România și deranjează viitorul unora, sigur că generează astfel de atacuri. Am fost acuzat și înjurat că vreau să fac ceva la multinaționale. Doamne ferește! Chiar nu. Eu doar pun niște întrebări", a declarat Dragnea, referindu-se la profitul companiilor.

Referitor la TelDrum, Dragnea a spus că nu a avut și nu are acțiuni la această societate: "Cu TelDrum. Nu am avut acțiuni, nu am acțiuni și nu o să am acțiuni acolo. Totuși, de ani de zile, din 2004, s-a aruncat pe piață acest subiect. Nu am legături cu această societate. Stau și mă întreb totuși: dacă era o societate străină, ar fi beneficiat de același tratament? Un asemenea atac violent pe o companie mică mare e corect?".

Politică de apărare foarte dură

Totodată, Liviu Dragnea a susținut că există un sistem ”cu foarte multe rotițe și puține butoane" care dorește "ca PSD să se rupă, ca Romania să nu se dezvolte”.

"Eu nu mai aloc energie pentru a sta să discut cu celelalte partide sau instituții la nesfârșit. Am sperat că toate instituțiile vor înțelege că a venit momentul ca cei care au câștigat alegerile să fie lăsați să guverneze”, a spus el, avertizând că PSD va răspunde: ”Va fi o politică de apărare foarte dură, nu cu fanfare, cu trompete, cu lucruri văzute și nevăzute, dar cu foartă multa fermitate", notează HotNews.ro.

Soros, din nou

Dragnea nu a uitat nici de ”principalul său inamic”. Întrebat de moderator dacă a discutat cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre Soros, Dragnea a spus că a avut o discuție privată despre care nu vrea să dea detalii.

”Dar nu vrea să neg asta. Nu ne trezim așa unii vorbind, pentru că încep să apară informații. Se ridică așa, câte un pic, cortina”, a afirmat liderul social-democrat.