Liviu Dragnea susține că Victor Ponta va candida pe listele PSD, cu toate că este sub control judiciar și codul de etică al partidului interzice acest lucru. Decizia a fost luată în cadrul CexN prin discuții, fără a fi nevoie de vot.

”Victor Ponta candidează pe listele PSD-ului”, a declarat, joi, Liviu Dragnea la finalul ședinței Comitetului Executiv Național.

Întrebat dacă decizia a fost luată prin vot, Dragnea a răspuns: ”Nu era nevoie. S-a discutat, nu mai era nevoie să stăm cu mâinile pe sus”.

Victor Ponta a cochetat o perioadă cu trecerea la Partidul România Unită (PRU), fondat și condus de un fost social-democrat, Bogdan Diaconu. Fostul premier motiva dorința de plecare prin faptul că nu este folosit în PSD și stă în tribună.

”M-aș transfera la Steaua Roșie Belgrad că tot sunt eu stelist. (...) Sau la orice echipă din jur. (...) Când ai un jucător care nu are loc în echipă, decât să-l ții pe bancă sau în tribună, lasă-l să joace la o echipă și să se întoarce când ai nevoie. Decât să stau în tribună, sigur că un proiect în care să pot să fac ceva, e tentant. E uman, e de înțeles acest lucru. Fiind campanie electorală pot să fac mai mult decât atât. Partidul meu m-a folosit la alegerile pentru locale”, a spus Ponta, pe 5 septembrie.

Dragnea a mai susținut că ”sunt toate șansele” ca personal să candideze.

”Dacă organizația din Teleorman mă propune, mă gândesc serios să mă aprob”, a spus el, precizând că nu va candida la Senat, ”mai ales după votul de zilele trecute”, scrie Mediafax.

Până la finalul săptămânii viitoare, jumătate dintre județe, ”în ordine alfabetică”, vor trebui să aducă listele de candidaturi la centru, urmând ca restul să prezinte candidații în cealaltă săptămână.

”Dacă nu vor veni până la sfârșitul lunii viitoare o să înțeleg că este un semnal pentru mine să le fac singur. Eu cred că vor veni toți”, a precizat Dragnea, adăugând că nu există nicio interdiciție pentru președinții de CJ sau pentru primari să candideze la parlamentare.

În ceea ce privește propunerea pentru funcția de premier, președintele PSD a spus că abia după alegeri se va vorbi despre un nume.

"Nu am vorbit cu nimeni despre vreo poziție în Guvern, dar cu absolut nimeni. Nu am spus nimănui că îl văd ministru sau secretar de stat. Absolut nimănui. Doi: nici despre funcția de prim-ministru nu vorbim până la alegeri, pentru că mă interesează ca discuția și dezbaterile din această perioada până la 11 decembrie este despre ce vrem să facem pentru români, nu despre persoane. Și nu cedez", a afirmat Liviu Dragnea.

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea declarase înaintea ședinței Comitetului Executiv Național de la Murighiol că cea mai potrivită persoană pentru a prelua funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare ar fi Liviu Dragnea.

 

''Cel mai potrivit om pentru a prelua această poziție importantă, de prim-ministru, este președintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Este punctul meu de vedere, nu am avut încă o dezbatere într-un for superior al partidului pe acest subiect, dar cred că îmi pot permite să am și eu o opinie'',

a susținut Firea.

Anterior, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a avut o poziție similară.

Referitor la viitoarea coaliție de guvernare, Gabriela Firea a spus că și-ar dori ca PSD să facă majoritate alături de ALDE și UDMR.

Dragnea: Gabriel Oprea nu va fi pe lista PSD

Într-o postare făcută miercuri seara pe Facebook, președintele PSD a scris că fostul lider UNPR Gabriel Oprea nu se va afla pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”1. Am susținut și susțin lupta împotriva corupției! 2. Ca să fie clar pentru toată lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD!", a susținut Dragnea.

Președintele PSD afirmase, marți, că el ar fi votat în favoarea cererii DNA pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, dacă ar fi fost în Senat.

"Eu aș fi votat pentru cererea venită de la DNA, dar nu am căderea să judec, eu nu-mi permit să judec, îmi înfrânez dorința de a critica sau de a judeca pentru că acei oameni au totuși în spate un vot. Eu, dacă aș fi fost în Senat, aș fi votat  «pentru», deoarece cred că toată lumea trebuie să beneficieze de lipsa de imunitate. Este altă discuție despre cum se întâmplă lucrurile în justiție, este cu totul altceva, dar toți trebuie să fim egali. Eu nu am beneficiat de imunitate și nici nu vreau să beneficiez vreodată", a declarat Dragnea.

Liderul social-democrat a mai spus că nimeni nu ar trebui să aibă imunitate, nici măcar președintele țării.