PSD nu are absolut nimic împotriva minorităților sexuale, susține liderul partidului, Liviu Dragnea.

„Ba, dimpotrivă, suntem toleranți și înțelegem. Se pune și problema adopțiilor de copii. Totuși, cred că un copil, dacă este adoptat, trebuie să fie adoptat de o femeie și un bărbat. Modificarea Constituției nu aduce niciun dezavantaj pentru familiile monoparentale”, a spus Liviu Dragnea duminică, la România TV.

În 6 și 7 octombrie, românii votează dacă sunt sau nu de acord cu modificarea definiției familiei din Constituție, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este în prezent.

Dragnea a precizat că va merge la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție și va vota „Da cu toată hotărârea”, pentru că așa îl „obligă” educația sa ortodoxă, de copil crescut la țară, înconjurat de familia tradițională.

Șeful PSD a spus că le-a cerut colegilor parlamentari să înceapă discuțiile cu asociațiile care se opun redefinirii familiei, pentru legea parteneriatului civil, după referendumul de săptămâna viitoare.

„S-au întâlnit, au discutat. Parteneriatul civil e normal, dar până la adopții. Vom discuta după referendum. Referendumul nu este împotriva cuiva, ci doar pentru a da un răspuns la o întrebare firească”, a spus Dragnea.