Patru candidați nu îndeplineau condițiile pentru a-și depune candidaturile pentru funcții în partid, printre care Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu, dar toți vor fi pe buletinele de vot. Și Nicolae Bădălău va fi recuperat de Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv al PSD a decis vineri să aprobe toate candidaturile depuse pentru alegerile ce vor avea loc sâmbătă, în cadrul congresului partidului.

„Astăzi au fost câteva hotărâri adoptate în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Am propus colegilor mei să se aprobe şi candidaturile care nu îndeplineau toate condiţiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcţia de preşedinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud, şi domnul Codrin Ştefănescu, pentru funcţia de secretar general. Deci avem 24 de candidaţi aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot”, a declarat Liviu Dragnea, președintele partidului, după Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Totodată, liderul PSD a precizat că au fost aprobate propunerile de modificare la statut, inclusiv observatori din partea candidaților.

„De asemenea, organizarea şi desfăşurarea Congresului de mâine. S-a stabilit preşedintele Comisiei de numărare a voturilor - domnul Manda. Au solicitat şi s-a aprobat instantaneu să fie observatori din partea candidaţilor care candidează la funcţiile naţionale. Erau stabiliţi câte doi, eu am făcut propunerea să se aprobe cel puţin câte unul pe regiune, doar să fie membri de partid şi delegaţi la Congres, ca să nu vină din afara partidului”, a spus Dragnea.

Preşedinte al PSD a fost întrebat și dacă mandatul său va fi prelungit la congresul de sâmbătă. „Eu sunt în mandat”, a spus Dragnea.

Andronescu: Mai am timp să mă retrag, nu negociez nimic

Tot după CEx, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a fost întrebată dacă şi-ar putea retrage candidatura la funcţia de preşedinte executiv. Andronescu a evitat un răspuns clar: „Mai e timp pentru asta; nu negociez nimic”, a spus fostul ministru al învățământului.

Ecaterina Andronescu a precizat că pregăteşte pentru congres un discurs constructiv, nu pentru susţinerea candidaturii.

„Vreau să le mulţumesc colegilor care au votat, vreau să le mulţumesc colegilor din teritoriu care mi-au trimis mesaje de susţinere şi sper ca mâine să avem un Congres cât se poate de natural şi de normal, să dezbatem proiectele pe care le avem pentru ţară şi pentru oamenii care au aşteptări de la noi. Niciodată nu am alergat după funcţii, dar întotdeauna m-am străduit, cu ceea ce sunt eu, cu ceea ce pot eu, să aduc o contribuţie, în aşa fel încât să fie un pic mai bine pentru toţi”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Exilatul Bădălău, recuperat de Dragnea 

Liviu Dragnea a anunţat vineri și că îl va propune pe preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Nicolae Bădălău este cel care a cerut, într-o scrisoare transmisă CEx, „conducerea colectivă” a partidului și „renașterea democrației interne” în PSD.

„I-am spus domnului Bădălău, după Congres o să convocăm Consiliul Naţional şi eu să-l propun ca preşedinte al Consiliului Naţional al PSD”, a declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional al PSD.