Contre dure între Gabriel Oprea și Liviu Dragnea. Liderul PSD spune că Oprea a făcut o greșeală și că va vorbi abia după congres. Oprea spune că a fost decisiv pentru viitorul politic al lui Dragnea și dă două exemple.

Liviu Dragnea a reacționat după ce Gabriel Oprea a dezvăluit că l-a ajutat să ajungă șeful PSD.

„Am citit acest editorial al domnului Oprea și nu credeam că o să facă o asemenea greșeală. După congres o să povestesc cum a fost atunci. Chiar nu înțeleg ce l-a apucat. Eu nu voiam să îmi aduc aminte de acel episod. E cam urât pentru dumnealui și pentru SRI”, a spus Liviu Dragnea. 

Joi seară, Gabriel Oprea i-a adus aminte lui Liviu Dragnea că ajutorul său a fost decisiv pentru actuala poziție politică pe care o are liderul PSD.

„Am apreciat faptul că domnul Dragnea m-a numit camarad, într-o declarație referitoare la vecinul meu de cartier, Codrin Ștefănescu. Sigur că mă numește camarad! Au existat multe momente în care faptul că a apelat la sprijinul meu i-a fost de mare ajutor lui Liviu Dragnea. Acest ajutor a fost decisiv pentru destinul lui politic și chiar personal. Poate, cândva, voi povesti în amănunt. Astăzi mă opresc la două exemple.

În anul 2004, când eu eram ministrul administrației publice, iar el președintele CJ Teleorman, Dragnea m-a rugat să îl ajut să devină șeful președinților de Consilii Județene din PSD. La acel moment, PSD câștigase președinția a 17 Consilii Județene. Pentru că m-a rugat să îl ajut, m-am întâlnit cu ei, în sediul din Ion Ionescu de la Brad și i-am convins să-l voteze. Așa a ajuns camaradul Liviu să fie șeful politic al președinților CJ din partid.

În anul 2015, a apelat din nou la sprijinul meu, de această dată din postura mea de președinte al UNPR. M-a rugat să îl ajut să fie ales președintele PSD, în contextul în care Victor Ponta demisionase pe Facebook. A venit la un pahar de vin la UNPR, așa cum știe toată presa prezentă acolo, și m-a rugat să-l sprijin. Liviu a ajuns președintele PSD și cu ajutorul meu și sprijinul UNPR.

Camaradul la nevoie se cunoaște”, a scris pe Facebook Gabriel Oprea.