Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-un interviu pentru Adevărul Live că în orice societate oamenii preiau violența limbajului din vârful politicii, afirmând că președintele este principalul vinovat pentru violența elevilor în școli.

"Tot timpul, în orice societate, oamenii preiau violența limbajului din vârful politicii. În România s-a ajuns ca și elevii să fie violenți în limbaj, agresivi și între ei, și cu profesorii. (...) Cred că unul dintre principalii vinovați este Iohannis, pentru că a început cu construcția acestei industrii a urii imediat după alegerile parlamentare din 2016. Începuse, dar nu atât de violent, după localele din 2016. A doua zi după alegeri l-a chemat pe domnul Tăriceanu să răstoarne majoritatea, și să croiască o majoritate șubredă cu toate partidele care au intrat în Parlament nerespectând, în afara PSD, nerespectând votul. Ce a făcut și ce face în continuare este mult rău societății", a declarat Liviu Dragnea.

 El a mai precizat că a îndemnat public la un dialog cu președintele și a încercat să discute cu el, dar s-a dovedit "o pierdere de timp"