Ministrul Justiției a anunțat și vineri că ar putea face unele schimbări la proiectul de modificare a legilor Justiției, dar președintele PSD pare să nu mai aibă răbdare. Liviu Dragnea a anunțat că ar putea să le trimită direct în Parlament.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni coaliția va lua o decizie cu privire la legile justiției.

„Ne vom întâlni în coaliție luni și vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniția în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile justiției, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie”, a spus Dragnea, la finalul ședinței CEx.

Practic, Liviu Dragnea încearcă să grăbească lucrurile și să evite modul mai lent în care Tudorel Toader lucrează la acest proiect.

De menționat este și faptul că ministrul Justiției ar fi vrut să ceară un acord de la Comisia de la Veneția în legătură cu cele mai controversate propuneri, ceea ce ar întârzia intrarea lor în vigoare, dar eventualele recomandări ale Comisiei ar da peste cap planurile PSD și ALDE.

În plus, în Parlament legile Justiției ar putea trece în forma dorită de PSD și ALDE, beneficiind de ajutorul fostului ministru al Justiției Florin Iordache și a altor parlamentari care doresc cât mai rapid modificate legile după care funcționează Justiția.

Amintim că aproape 4.000 de magistrați din țară au semnat un memoriu prin care îi cer lui Tudorel Toader să retragă proiectul de modificare a legilor Justiției.

În plus, și CSM a dat aviz negativ proiectului, iar societatea civilă a cerut, de asemenea, că fie retrase propunerile controversate.