Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu susține impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, după ce consilierul premierului, Eugen Teodorovici, a anunțat că va formula o propunere de impozitare a BOR.

”Eu zic totuși să încercăm să mai păstram niște instituții în Romania ... cel puțin să le ajutăm să reziste ... Nu susțin această variantă. O să se supere unii, dar eu nu o susțin", a declarat la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști.

Întrebat dacă s-a discutat această chestiune în cadrul coaliției de guvernare, liderul PSD a replicat: "Eu știu că nu s-a discutat și nici nu vreau să discut despre asta".

Consilierul onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a evocat joi seara, la Digi 24, posibilitatea impozitării BOR.

”Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani”, a spus fostul ministru de Finanţe, adăugând că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

”E o discuție ce se poartă în interiorul Guvernului. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare pentru că așa e normal”, a susţinut Teodorovici.