Liderul PSD nu a vrut să spună numele premierului propus de partid nici după aflarea rezultatelor exit-pollurilor. Victor Ponta a declarat că, pentru eficiență, șeful partidului trebuie să fie și șeful Guvernului.

”Evident ... că viitorul premier va fi de la PSD”, a declarat, duminică seara, la România TV, Liviu Dragnea, adăugând că Vasile Dâncu nu este luat în calcul pentru funcția de prim-ministru.

”Nu am zis încă nu la varianta Dragnea”, a mai spus Dragnea, deși o lege din 2001 prevede că pot face parte din guvernul "persoanele care nu au suferit condamnări penale”. 

Victor Ponta a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că, "pentru eficiență, șeful partidului (care a câștigat alegerile - n.r.) este și șeful Guvernului".

Alianță cu ALDE, posibil și cu UDMR

”Dacaănu intră PMP-ul în Parlament, PSD-ul se duce singur peste 50%, dar ceea ce am vorbit cu partenerii de la ALDE rămâne în picioare și vom face alianța", a declarat, la Antena 3, Liviu Dragnea.

Referitor la o colaborare cu UDMR, președintele PSD a răspuns:"Vorbim mai întâi în partid, după care vorbim cu colegii de la ALDE și împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianță cu PNL, USR sau cu PMP". 

Modificarea Constituției în 2017

Liviu Dragnea a precizat că modificarea Constituției ar trebui să fie făcută anul viitor.

"Eu cred că anul 2017 e cel mai potrivit an pentru modificarea Constituției. E prea devreme ca să vorbim acum ce modificări vizăm. Nu știu dacă se reduc atribuțiile președintelui, dar eu sunt pentru păstrarea unui echilibru între puterile în stat", a susținut el.