Liviu Dragnea a vorbit despre protocolul semnat de el, în numele Ministerului Dezvoltării și SRI, despre care explicat că a fost unul benefic. În schimb, protocoalele între SRI și instituțiile din Justiție le consideră „ilegale și neconstituționale”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit marți despre protocolul secret cu SRI semnat de acesta pe vremea când era ministru al Dezvoltării. Dragnea a spus că astfel de protocoale sunt necesare pentru protecția instituțiilor publice.

„Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, și anume la proteția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine față de atacurile cibernetice și nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci și din partea unor entități străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse (…) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structuri din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul ăsta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel… și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a declarat Dragnea la Parlament, citat de G4media.ro.

Precizările liderului PSD vin după ce tot G4Media.ro a dezvăluit săptămâna trecută că Dragnea a semnat în 2014, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale, un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații.