Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că încercarea opoziției de a-l demite pe el și pe Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaților a fost coordonată de președintele Klaus Iohannis.

"Am văzut încă o încercare disperată și eșuată de a prelua cu japca o instituție a statului. Așa au vurt să ia cu japca și Guvernul și vor în continuare, vor săia cu japca și Parlamentul și vor să ia și România, ăsta este stilul lui Iohannis, așa cum a luat cu japca și casele din Sibiu, așa vrea să ia și aceste instituții care îl deranjează, pentru că are atitudini dictatoriale și vrea o putere absolută. Ăsta este președintele nostru - Iohannis zapciul", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților spune că președintele Klaus Iohannis se află în spatele acțiunii de miercuri a opoziției de a-i demite, prin vot, pe Liviu Dragnea și Florin Iordache de la șefia Camerei Deputaților.

"Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii foști membri PSD se tot lăudau cu faptul că îl au în spate pe Klaus Iohannis și care împinge lucrurile și care îi protejează pe toți și îi încurajează pe toțisă se mobilizeze pentru a da jos Guvernul, pentru a lua cât mai mulți membri PSD, pentru a revoca conducerea Camerei Deputaților", a mai adăugat acesta.

Totodată, Dragnea spune că miercuri dimineață, Carmen Mihălcescu, unul dintre vicepreședinții Camerei, a fost chemată la DNA, iar asta ar demonstra o coordonare între Iohannis, DNA și Opoziție.

Liviu Dragnea a mai afirmat că fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, exclus din PSD, dar și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, se lăudau zilele trecute cu planul lor.

"E un plan făcut de domnul Marian Neacșu, de doamna Raluca Turcan, se laudă de câteva zile de asta amândoi, ba și spuneau că este un plan de Oscar, așa le spuneau unor colegi zilele trecute. Bineînțeles, un plan care n-are nicio legătură cu legea, pentru că Regulamentul Camerei are putere de lege și legea trebuie respectată", a conchis acesta.