Președintele PSD este atât de obișnuit cu promisiunile electorale, încât spune că vrea să dea bani chiar și cetățenilor altor țări

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a declarat marți că România va continua proiectele de investiții în Republica Moldova, dar că guvernul român va acorda și sprijin financiar autorităților de la Chișinău.

„Mi-am dorit și sper ca ziua de astăzi să devină o zi istorică. Eu astăzi, fiind conștient de implicațile oricărui cuvânt pe care îl voi rosti astăzi, am spus-o clar, deschis, fără echivoc și simplu că eu vreau să ne unim cu Moldova. Vreau să fim împreună în UE, dar ca o singură țară”, a declarat Dragnea, care deține și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Liviu Dragnea a afirmat că, la rectificarea bugetară, România va aloca „o sumă de bani semnificativă” pentru a-i sprijini pe cetățenii din Republica Moldova care au veniturile mici, transmite Mediafax.

„Este important ca în perioada următoare Guvernul și Parlamentul să facă niște acțiuni concrete și este un plan destul de bine structurat, discutat cu domnul președinte Candu în toamnă, cu Guvernul Republicii Moldova, de sprijin serios din punct de vedere economic, sprijin financiar. În vară, la rectificare se va aproba și aloca o sumă semnificativă pentru a reprezenta un sprijin drect pentru cetățenii din Republica Moldova care au veniturile foarte mici”, a spus Dragnea.

În ceea ce privește investițiile, liderul PSD a spus că sunt domenii, precum agricultura, în care cele două state pot colabora.