Dragoș Condrea a fost numit secretar general al Guvernului interimar condus de Nicolae Ciucă, informează Biroul de presă al Executivului.

Fostul secretar general, Antonel Tănase, apropiat al fostului premier Ludovic Orban, a fost schimbat din funcție marți de către Nicolae Ciucă.

Dragoș Condrea este șeful Direcției Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit CV-ului publicat de Executiv, Condrea a fost în perioada februarie 2009 - mai 2009 director la Direcția Legislație și Asistență Juridică din cadrul Ministerului Sănătății și consilier personal al ministrului sănătății.

De asemenea, între 2004-2009 a fost director general la Direcția Generală Juridică din cadrul
Cancelariei prim-ministrului. În 2003, timp de un an, a ocupat funcția de director al Direcției Juridice și Conflicte de Interese din cadrul Corpului de Control al Guvernului.

De asemenea în perioada 1998-1999 a fost șef la biroul juridic al BANCOREX S.A., sucursala Victoria.

Deține un master la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Stiințe Juridice și Administrative – Administrație și Management Public și a absolvit Facultate de Drept din cadrul  Universității București.

Structura cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității Guvernului, precum și reprezentarea Guvernului în fața instanțelor judecătorești.