Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a lansat miercuri identitatea vizuală și sloganul de campanie, care arată viziunea alianței despre România modernă.

"Nu-i lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă”, este sloganul cu care Dreapta Unită merge în fața alegătorilor la alegerile europarlamentare și locale de pe 9 iunie. 

Programul electoral complet, cele 12 priorități pentru o Românie modernă, în Europa sunt detaliate pe site-ul: https://dreaptaunita.eu/

Dreapta Unită va merge împreună la toate rândurile de alegeri de anul acesta, iar misiunea declarată a Alianței este aceea de "a opri jaful din banii publici, de a reduce taxele și de a lăsa banii în buzunarul oamenilor care muncesc cinstit".

Pe 18 decembrie 2023, înconjurați de circa 200 de membri de partide, USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat constituirea oficială a Alianței Dreapta Unită, cu care cele trei formațiuni speră să bată PSD-PNL la alegerile din 2024.

Constituirea Alianței este o încercare disperată a celor trei formațiuni, dintre care una neparlamentară (PMP), de a câștiga cât mai multe mandate atât pe plan european, cât și național la alegerile din 2024.

Alianța a luat naștere în jurul USR, care în ultimele sondaje adună în jur de 15% în intențiile de vot, în timp ce Forța Dreptei și PMP se învârt în jurul a 1%.