Liderul USR, Cătălin Drulă, nu vede nici o mare victorie că țara noastră va scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), afirmând că rămânem cu un mecanism mult mai puternic, și anume „rule of law".

"MCV este înlocuit, la fel ca în toate celelalte state membre. Avem un mecanism mult mai puternic, care se numește mecanismul privind statul de drept, rule of law în engleză, acel mecanism care condiționează fondurile europene. Uitați-vă că este o nuia mult mai puternică la ce pățește Viktor Orban în Ungaria. MCV era un mecanism introdus pentru condițiile de la momentul aderării, de acum 15 ani. De altfel, după cum știți, Bulgariei i-a fost ridicată. În fine, s-a făcut recomandarea de ridicare deja acum trei ani, deci nu este nici o mare victorie. În continuare, avem toate obligațiile din PNRR pe legile justiției și pe toate celelalte obligații care țin de arhitectura legislativă pe partea de stat de drept, avem mecanismul rule of law. Dacă e ceva, e mai îngrijorător. Pentru că nu vor mai fi doar niște rapoarte care dau o notă proastă Guvernului, ci vor fi la risc cu acest guvern, la fel cum se comportă cu justiția, chiar fondurile europene", a spus, la Parlament Cătălin Drulă.

Reacția lui vine după ce USR transmitea că, și dacă avem MCV, și dacă nu, problemele din justiție rămân grave. Tot formațiunea pe care o conduce acuza actuala Coaliție de guvernare de "cosmetizarea" problemelor.