Președintele USR, Cătălin Drulă, acuză "partidul condus de președintele Iohannis", PNL, că a uitat de democrație și vrea să se agațe de putere prin propunerea comasării alegerilor locale și parlamentare.

„Peneliștii, adică ospătarii PSD, așa cum s-au autonumit în ședința de miercuri seară, sunt disperați. Au venit cu o propunere ridicolă, din nou: să comaseze alegerile locale cu cele parlamentare. Asta arată disperarea lor de a se agăța de putere. Ei știu foarte bine: este și neconstituțional - există decizii pronunțate pe această temă – și anormal să votăm în același timp pentru primării, consilii locale și județene, dar și pentru parlamentari. Șase buletine de vot ar fi o nebunie”, a transmis Cătălin Drulă, citat într-un comunicat de presă.

Acesta a mai precizat că USR este pregătit de alegeri oricum se vor desfășura ele în 2024.

„Noi le spunem atât: suntem pregătiți de alegeri. Pentru că România s-a săturat și pentru că ei trebuie să plece de la guvernare. Prin astfel de propuneri nu fac decât să arate, din nou, că nu le pasă de democrație, le pasă doar de conturile lor, doar de șpăgile din duty free-uri, doar de BMW-uri aranjate la licitații. Au ajuns mai rău decât credea oricine vreodată, așa cum și-au spus singuri, îi servesc la masă pe cei de la PSD și de România au uitat”, a adăugat  Cătălin Drulă.

Reamintim că prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a prezentat joi un sondaj în ședința BPN de la PNL care arată că PSD conduce în preferințele alegătorilor cu 29%, PNL - 21%, AUR -17%, iar USR coboară pe locul 4, cu 12%, potrivit unor surse politice.